„ Obrati naručitu pažnju na svoje zdravlje: ne krivi doba u kojem živiš, jer si tegobe koje te prate stvorio ti sam „

Prevencija je postala veoma moderna i često upotrebljavana reč u današnje doba. Ali je ipak možda najčešće i najradije koriste u komplementarnoj i alternativnoj medicini. Mada je ona prvobitno bila zaštitni slogan klasične, tradicionalne medicine, danas je prisutna u svim područijima lečenja, pogotovo kada govorimo o raznim načinima imunizacije, vakcinacije ili zdravstvenim testovima ( koji se obavljaju u svrhu sprečavanja širenja raznih oboljenja ).

Na žalost situacija na područiju medicine je danas postala tako zastrašujuća da je čak i za lečenje nekih ozbiljnih bolesti prosto nemoguće izdvojiti dovoljno sredstava iz državnog budžeta za zdravstveno osiguranje građana,a kamo li za prevenciju. Zbog toga su ljudi primorani da se sami snalaze na razne načine i pronađu njima najbolje, najefikasnije inajodgovarajuće rešenje. Pod tim podrazumevamo niz tipova komplementarnog i alternativnog lečenja ili proizvode koje im pomažu u zdravijoj ishrani. Kao na primer: preparati za dopunu vitamina i mineralnih soli, akupunktura, akupresura, homeopatija, kineziologija, kiropraktični tretmani, post, biofizičko lečenje-kao što je i magnetoterapija, itd.

Images
Images

Pulsirajuća magnetna terapija

Suština komplementarne medicine se sastoji u tome da se njene metode koriste samo kao dopuna klasičnom, konvencionalnom lečenju, dok izraz „ alternativan“ ( kao što smo već i ranije spominjali ) znači da se na taj način može zaobići i izostaviti klasičan oblik lečenja ( tj. Terapije koje podrazumevaju redovno uzimanje lekova-hemijoterapeutika).

Terapija Alternativa pulsirajuće magnetnetne terapije zauzima veoma značajno mesto na područiju komplementarne i alternativne medicine i čini sastavni i dopunski deo konvencionalnog načina lečenja.